16 december 2019

OP WINTERSPORT MET DE AUTO? DIT MOET U WETEN!

Lekker erop uit naar je wintersportgebied. De ski’s op het dak van de auto gebonden en de route uitgestippeld… de wintersport kan beginnen. Maar wat moet je weten! Hieronder een overzicht wat u allemaal kunt doen om voorbereid op wintersport te gaan.

WAAROM WINTERBANDEN?

De winter laat zich moeilijk voorspellen. Rijomstandigheden kunnen snel veranderen en daarom is het belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn. Om er alles aan te doen u veilig de winter door te laten rijden, bieden wij een gamma winterbandensets voor alle courante modellen. Winterbanden zorgen voor meer grip en een kortere remweg bij temperaturen onder de 7 graden en bij andere winterse omstandigheden zoals sneeuw en ijzel. Een winterband heeft een ander rubbersamenstelling en lamellen, dat zijn kleine maar zeer effectieve inkepingen in de profielblokken. De lamellen zorgen voor extra grip bij optrekken en remmen. Een auto op winterbanden die 100 km/u rijdt en remt op een nat wegdek, staat vier meter eerder stil dan dezelfde auto op zomerbanden. Op een besneeuwde weg is de remweg meer dan de helft korter dan bij zomerbanden.

WINTERBANDEN BIJ RUSTMAN!

Winterbanden zijn niet alleen veiliger onder de 7°C, ze zijn in veel Europese landen ook verplicht tijdens de wintermaanden. Winterbanden zijn niet verplicht in Nederland en België, maar in andere omringende landen (zoals Frankrijk, Duitsland en Luxemburg) zijn winterbanden wél verplicht onder winterse omstandigheden

Rubbersamenstelling van de winterbanden is anders dan die van zomerbanden. Het profiel van deze banden is dan ook wat dieper, hierdoor heb je een betere grip en een hoger rijcomfort. Heeft u zelf geen plek voor de opslag van uw banden en woont u in of nabij Haarlem? Autobedrijf Rustman aan de Eysinkweg 69 in Haarlem regelt dit graag voor u!

Bent u in de buurt van Haarlem en heeft u vragen over winterbanden? U bent welkom bij autobedrijf Rustman. U mag ons uiteraard ook bellen op  023-5244040

 

 

HomeNieuws